Participatie rond natuur, landschap en milieu binnen de Omgevingswet

Webinar over de kansen en bedreigingen voor participatie en de thema’s landschap, natuur en milieu die de Omgevingswet met zich meebrengt. Hoe kunnen natuur- en milieuorganisaties en hun achterban invloed uitoefenen binnen de Omgevingswet?

Met de Omgevingswet verandert het een en ander rond participatie, ook voor de thema’s landschap, natuur en milieu. Zo mogen overheden bijvoorbeeld (binnen bepaalde regels) zelf bepalen hoe ze hun participatiebeleid vormgeven. Benieuwd naar welke kansen en bedreigingen deze verandering met zich meebrengt voor landschap, natuur en milieu? En naar welke mogelijkheden er zijn voor onze organisaties en achterban om invloed uit te oefenen binnen het instrumentarium van de Omgevingswet? Ontdek het tijdens dit webinar.

Terugkijken

Bijlage

Presentatie door

  • Sarah Ros, bestuursadviseur fysieke leefomgeving en Omgevingswet, Sarah Ros Bestuursadvies
  • Moderator en spreker: Lex de Savornin Lohman, juridisch adviseur bij de Natuur en Milieufederatie Noord-Holland (MNH)

Duur

70 minuten

Datum

11 mei 2021

Thema

Tags

Extra informatie

Participatie is een belangrijke pijler onder de Omgevingswet. De online Inspiratiegids Participatie Omgevingswet (Participatiegids) bevat informatie over wat overheden rond participatie moeten regelen in omgevingsvisie, programma, omgevingsplan, projectbesluit,  omgevingsvergunning, omgevingsverordening en waterschapsverordening. Plus tips, trucs en tools, zoals handreikingen en werkvormen. Laat u inspireren en leer van anderen!

Bekijk ook het webinar van 13 april 2021: Wat betekent de Omgevingswet voor Natuur- en Milieuorganisaties?

Fotoverantwoording: Rob Poelenjee, Bloemendalerpolder, Weesp (Mediatheek Rijksoverheid)

Webinar delen

Twitter
LinkedIn
Facebook
E-mail

Bekijk ook

Projectbesluit

Dit webinar over het projectbesluit geeft inzicht in de meest recente vorderingen en planningen.