Gemeente Horst aan de Maas is onlangs gestart met de 1e iteratie van de Werkplaats DSO-keten. Zij doorlopen in een periode van 3 weken de gemeentelijke DSO-keten. Dit doen zij met ondersteuning van hun softwareleveranciers en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).
Voor het Omgevingsplan gebruikt Horst aan de Maas NedGraphics en voor toepasbare regels wordt gebruikgemaakt van Regeldienst.nl. Roxit verzorgt het VTH-systeem. In deze sessie neemt projectleider Judith Bex u mee in de voorbereiding van de werkplaats DSO-keten en in de leerpunten die naar boven kwamen tijdens de uitvoering. Verder hoort u van planoloog Nienke Schaars meer over de inhoudelijke kant van de verschillende iteraties.
Terugkijken
Bijlage
Presentatie door
- Judith Bex, projectleider DSO-keten, TR & business analist bij de gemeente Horst aan de Maas
- Nienke Schaars, planoloog bij de gemeente Horst aan de Maas
Doelgroep
Gemeenten die willen starten met de Werkplaats DSO-keten of nog software moeten aanschaffen.
Niveau
Beginners, halfgevorderden
Datum
Thema
Tags
Extra informatie

Wat is een werkende DSO-keten?
De focus in de Werkplaats DSO-keten ligt op het werkend krijgen van de digitale keten, zodat deze klaargestoomd is voor de inhoud die er doorheen moet gaan stromen (juridische regels, toepasbare regels, omgevingsplan).
Een werkende DSO-keten is dus de basis voor vervolgstappen, zoals het inrichten van de VTH-processen, het aanpassen van de bruidsschat en het ontwikkelen van het omgevingsplan.
De gemeentelijke DSO-keten loopt van het maken (publiceren/wijzigen) van een omgevingsplan tot het afhandelen van een vergunningaanvraag of melding. De afbeelding toont de keten zoals hij hoort te werken in 11 stappen. Deze stappen worden verder toegelicht in het stappenplan.