Lessen uit andere transities voor de invoering van de Omgevingswet

Bij de Omgevingswet gaat het om een transitie die groter is dan alleen het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) of wet- en regelgeving. Op verzoek van rijkspartijen zijn lessen uit andere en eerdere transities opgehaald, zoals over crisisorganisaties en het beter betrekken van middenmanagement.

De Lessons learned zijn samengevoegd in een kort rapport. De uitdaging aan elke overheid is daar zelf iets mee te doen. In deze sessie krijgt u een toelichting hoe rijkspartijen enkele lessen hebben omgezet in concrete acties in aanloop naar invoering van de Omgevingswet.

Terugkijken

Bijlage

Presentatie door

  • Joost van Halem, verandermanager Rijk implementatie Omgevingswet bij ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Doelgroep

Programmamanagers bij gemeenten, provincies, waterschappen en het Rijk, die zich bezighouden met de implementatie van de Omgevingswet.

Duur

32 minuten

Datum

7 april 2022

Thema

Tags

Extra informatie

Benieuwd naar de Lessons learned? Lees de rapporten op de website van Aan de slag met de Omgevingswet: Lessen voor de Omgevingswet. Vijf notities met lessen en reflecties om de transformatie van de Omgevingswet zo optimaal mogelijk vorm te geven.

Fotoverantwoording: Matt Ridley (Unsplash)

Webinar delen

Twitter
LinkedIn
Facebook
E-mail

Bekijk ook

Projectbesluit

Dit webinar over het projectbesluit geeft inzicht in de meest recente vorderingen en planningen.